HTML

So many beautiful things....

A hangulatom diktál minden sort. Egyszer divat, aztán egy kis művészet, de jöhet minden, amiből árad valami megkapó életérzés. Kell valami, ami én vagyok, amit én alkotok.

Friss topikok

  • Glam Girl: Hát igen...szerintem hihetetlenül olcsón lehet hihetetlenül jó dolgokat találni! Örülök, hogy egye... (2011.02.10. 20:00) Turi-muri
  • Glam Girl: Szívből örülök, hogy így érzel! Ezek után még inkább úgy érzem, hogy van értelme a szösszeneteimne... (2011.01.03. 18:27) Legyél szebb, mint valaha!
  • kismagyarfocilaz: @Glam Girl: Köszönöm. És a választ is. :) (2010.12.14. 12:57) Senkiháziak
  • Glam Girl: Myta, ha komolyan gondolod a válaszod, akár rendelhetsz is magadnak egy ilyen sapit! Csak kattints... (2010.11.21. 14:38) Tedd vagy ne tedd?
  • prostatikus vogon jeltz (törölt): Ja csakhogy a filmnek annyi köze van a valósághoz mint a Piroska és Farkas mesének. Amúgy ez a leg... (2010.06.07. 08:49) Nőknek való filmek és a valóság

Linkblog

Lana Del Rey, az új kedvenc

Glam Girl 2012.05.21. 10:52

   Rég hallottam már olyan dalt, amitől libabőrös leszek, és első hallásra beleszeretek. Lana Del Rey Born to die című dala azonban legalább akkora hatást tett rám, mint régi kedvencem, a Delirium-től a Fallen. Zárójelben megjegyzem, hogy innen ered a blogom neve is!

   A hétfő lehet akár egy jó nap is, ha megtalálod a "theme-song"-od, ami fényt csempészhet az előtted álló hét alagútjának sötétjébe. Lehet ez egy szomorkás, melankolikus dal is, sőt, engem leginkább ezek a dalok találnak meg. A Born to die a lelkedig hatol, és attól szép, hogy szomorú. Az elmúlás elkerülhetetlenségének fájdalmát azonban fölülírja az élet és a szerelem örömeibe vetett hit.

  Lana igazi díva. A videoklipben egy hatalmas katedrális közepén, egy trónon ül, két oldalán egy-egy tigrissel. Hosszú, fehér, szinte már szűzies ruhában ül, szája vérvörösre rúzsozva, fején virágok. A klippben egy szerelmespár randevújának lehetünk szemtanúi. Félmeztelen, tetovált testek, rojtos bőrdzseki, amerikai zászló, gyors autó, vad szex a hátsó ülésen...minden a szabadságról, a fiatalságról, a szerelemről szól. Amikor a lány azonban a fiú fülébe suttogja, a dal refrénjét, valami baljóslatú, kísérteties érzés kerít minket hatalmába. A szerelmesek pedig elkezdenek száguldani, és közben vadul egymásnak esnek. Lana most egy fehér hálóingben, kiengedett hajjal lépked végig a katedrális termében, és a következő jelenetben a lány holtan fekszik a fiú karjában. A háttérben lángok, a lány teste véres. A látvány sokkoló. Bekövetkezett az elkerülhetetlen, a halál.

 

 

 

 

 

 

A végső jelenet ismét a szerelmeseket mutatja, összebújva állnak a mögöttük lobogó amcsi zászló előtt, és hírdetik, hogy a szerelem örök.

Ne szomorkodjunk tehát, jön a nyár, süt a nap, és annyi szép dolog van a világon, aminek örülhetünk. Itt van például Lana Del Rey, akinek a dalait érdemes felfedeznünk magunknak, mert tuti hallani fogunk még a Lana-jelenségről!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mydelirium.blog.hu/api/trackback/id/tr454529053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása