HTML

So many beautiful things....

A hangulatom diktál minden sort. Egyszer divat, aztán egy kis művészet, de jöhet minden, amiből árad valami megkapó életérzés. Kell valami, ami én vagyok, amit én alkotok.

Friss topikok

  • Glam Girl: Hát igen...szerintem hihetetlenül olcsón lehet hihetetlenül jó dolgokat találni! Örülök, hogy egye... (2011.02.10. 20:00) Turi-muri
  • Glam Girl: Szívből örülök, hogy így érzel! Ezek után még inkább úgy érzem, hogy van értelme a szösszeneteimne... (2011.01.03. 18:27) Legyél szebb, mint valaha!
  • kismagyarfocilaz: @Glam Girl: Köszönöm. És a választ is. :) (2010.12.14. 12:57) Senkiháziak
  • Glam Girl: Myta, ha komolyan gondolod a válaszod, akár rendelhetsz is magadnak egy ilyen sapit! Csak kattints... (2010.11.21. 14:38) Tedd vagy ne tedd?
  • prostatikus vogon jeltz (törölt): Ja csakhogy a filmnek annyi köze van a valósághoz mint a Piroska és Farkas mesének. Amúgy ez a leg... (2010.06.07. 08:49) Nőknek való filmek és a valóság

Linkblog

Nőknek való filmek és a valóság

Glam Girl 2010.04.26. 07:07

Gyakran vádolom magam azzal, hogy túlságosan magukkal ragadnak a filmek által sugallt eszményképek. Kedvenc filmsorozatom a Szex és New York. Főhősei, az anyagilag független négy szngli nő, egy olyan életstílust testesítenek meg, amely itt, nekünk egyszerűen kivitelezhetetlen. Mégis, a film fő vonzereje egy olyan élet, melyben egy nő a munkáján kívül, vagy azon belül is, a kedvteléseinek élhet. Harminc fölött sem kell eltemetnie magát a munka és a gyereknevelés monotóniájába, hanem utazik, vásárol, szórakozni jár.

Nemsokára a mozikba kerül a Szex és New York 2, melyet lélegzetvisszatartva várnak a film rajongói. Két éve a sorozat mozifilm folytatása sajnos nem ütötte meg a mércét, én mégsem bántam, hogy megnéztem. Majdnem két óra hosszáig egy olyan világba kerültem, ahol a nők garzonlakásnyi gardróbot és Manolo Blahnikot kapnak a vőlegényüktől, szushit tálalnak fel testükön Valentin napra, Mexikóba utaznak nászútra, negyven és ötvenévesen is tündökölnek.

Talán mindez egy téves kép? Sima arcukat botoxxal kezelték, korábbi mélyreható elmélkedéseik klisékké váltak, beszélgetés helyett visítva viháncolnak. De ha túllépünk a film hibáin és a lényegre tapintunk, belátjuk, hogy mi is szeretnénk sikeresek lenni, neves divattervezők ruháit hordani és megtalálni a nagy szerelmet.

Szex és New york

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mydelirium.blog.hu/api/trackback/id/tr311951746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.07. 08:49:20

Ja csakhogy a filmnek annyi köze van a valósághoz mint a Piroska és Farkas mesének.
Amúgy ez a leggenyább dolog az életben.
Egy olyan eszményképet próbálnak sugallni a nőknek (elég ha csak a reklámokat nézed) ami nincs is.
Ettől persze egy csomóan depisek lesznek. Hurrá...
süti beállítások módosítása